Ruskiksen frendit ry

Ruskiksen frendit -yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja tukea Valteri-koulu Ruskiksen oppilaiden leirikoulutoimintaa ja vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia. Oppilaille ja erityisesti oppilaskodissa asuville Ruskiksen frendit järjestää myös muuta virkistystoimintaa ja retkiä. Tämän lisäksi yhdistys jakaa oppilaille stipendejä.

Yhdistys on toiminut 40 vuotta ja jo vuosia sen keskeisin tehtävä on ollut huolehtia päättöluokkien oppilaiden Rhodos -leirikoulun rahoituksesta. Monille oppilaille tämä on elämän ensimmäinen ulkomaanmatka, jota odotetaan kiihkeästi kaikki kouluvuodet. Koulun kaikki oppilaat ovat vaikeavammaisia, joten heillä tulee olla henkilökohtainen saattaja virkistys- ja opintomatkoilla.

Varoja Ruskiksen frendit kerää jäsenmaksuilla, lahjoituksilla ja järjestämällä erilaisia tapahtumia. Yhdistys toimii vapaaehtoistyöllä lähes ilman hallintokuluja.

Ruskiksen frendit toimii yhteistyössä Finnairin henkilökunnan perustaman Operaatio lentävä pyörätuoli kanssa. Ruskeasuon koulun oppilaiden hyvinvointi ja terve kasvu ja kehitys on Ruskiksen frendeille tärkeä asia!

Katso myös Ruskiksen frendit ry Facebookissa