Operaatio lentävä pyörätuoli

Finnairin ja Karairin henkilökunta käynnisti jo vuonna 1977 "Lapsi matkustaa" -kampanjan tarkoituksenaan kerätä varoja joka kevät järjestettävää etelänmatkaa varten. Idea tähän tuli eräältä Valteri-koulu Ruskiksella työskentelevältä henkilöltä, jonka läheinen työskenteli Finnairilla lentoemäntänä. 80-luvun alussa nimi "Operaatio lentävä pyörätuoli" otettiin käyttöön ja luotiin Finnairiin, kuten muutamiin muihinkin yrityksiin, hyvät yhteistyökumppanuudet.

Operaatio lentävä pyörätuoli antaa liikunta- ja monivammaisnuorille tilaisuuden päästä nauttimaan etelän auringosta ja koko matkan tarjoamista ainutlaatuisista kokemuksista. Lentävä pyörätuoli-matkaa kukin luokka odottaa ennakolta jo vuosia. Matka jää monelle nuorelle ainoaksi ulkomaanmatkaksi!

Valteri-koulu Ruskiksen ylimmän luokan oppilaille järjestettävä matka etelän lämpöön lukuvuoden päättyessä merkitsee matkalaisille monia asioita: historian ja maantiedon opintojen kertausta paikassa, jossa omat elämykset ja kokemukset kohtaavat oppikirjojen sivut, itsenäinen ja omakohtainen selviytyminen vieraalla maaperällä, tutustuminen luettuun vaan ei koettuun kulttuuriin, ihmisiin ja vieraaseen kieleen. Eikä vähiten, tervetullutta mielenvirkistystä, aurinkoa ja kimaltelevaa merta Rodoksella.

Ruskiksen ja Vamlasin 125-vuotisjuhlagaala Helsingin Musiikkitalossa, jonka toteuttamisessa Finnairin henkilökunta oli vahvasti mukana. Lue eRuskiksesta artikkeli juhlista ja Lentävä Pyörätuolista. 

Lue lisää Operaatio Lentävä Pyörätuolin sivuilta.