Tukea ja ohjausta lähikouluun

Ruskis on yksi Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin kuudesta toimipisteestä. Päätehtävämme on tarjota liikunta- ja monivammaisille sekä pitkäaikaissairaille lapsille ja nuorille, heidän perheilleen ja lähityöntekijöilleen tukea oppimiseen ja koulunkäyntiin heidän omassa kotikunnassaan ja lähikoulussaan. Kuntien kumppanina tarjoamme osaamistamme avuksi yleisen, tehostetun ja erityisen tuen järjestämiseksi koko Etelä-Suomen alueella.

Meiltä löydät monen eri ammattialan edustajia opettajista fysioterapeutteihin, ohjaajista neuropsykologeihin. Tavoitteenamme on vahvistaa lasten ja nuorten yhdenvertaista koulunkäyntiä ja osallistumista oppilaan omassa lähikoulussa.

Palvelumme on suunnattu lapsille ja nuorille, työntekijöille ja yhteisöille varhaiskasvatuksessa, opetuksessa sekä sosiaali- ja terveysalalla.

Ruskis kuuluu Valteriin

Ruskis on yksi Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin toimipisteistä. Muut toimipisteet ovat Mikael (Mikkeli), Mäntykangas (Kuopio), Onerva (Jyväskylä), Skilla (Helsinki) ja Tervaväylä (Oulu). Valteri on Opetushallituksen toimialaan kuuluva valtakunnallinen oppimis- ja ohjauskeskus. Se täydentää kunnallisia ja alueellisia oppimisen ja koulunkäynnin tuen palveluja.

Erityistä asiantuntemusta Valterilla on autismin kirjoon, neuropsykiatrisiin häiriöihin, kieleen ja kommunikointiin, kuulemiseen, näkemiseen, liikkumiseen ja motoriikkaan, neurologisiin tai muihin pitkäaikaissairauksiin sekä monitarpeisuuteen liittyvistä tuen tarpeista.